Roomkaas met kappertjes, mierikswortel en dille

18.05.10

Oh, ik heb zo’n zin in een lekkere lunch. Ik ben al anderhalf uur aan het bedenken wat voor lekkers ik ga eten. Helaas heb ik op kantoor bijna geen keukenattributen, dus de mogelijkheden zijn beperkt. Een tosti of ‘gewone’ boterham kan natuurlijk altijd. Maar ik heb vandaag wat meer nodig om mijn saaie kantoordag wat spice te geven.

Bij gebrek aan echt eten, ga ik daarom nu dit recept voor roomkaas met kappertjes, mierikswortel en dille posten. Het lezen van recepten stilt bij mij de honger een beetje en misschien wordt het dan zometeen toch een ‘gewone’ boterham.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten |
• 1 pakje roomkaas (bijv. Monchou) • 1 (volle) tl mierikswortel • 1 (volle) el kappertjes • paar takjes dille • versgemalen peper

Bereiding:

Doe de roomkaas in het hakbakje van de staafmixer of keukenmachine. Schep de mierikswortel erbij en meng alles goed met de mixer door elkaar. Proef even of het genoeg mierikswortel is.

Voeg dan de kappertjes, dille en peper toe en pulseer een aantal keer. De kappertjes moeten een beetje gehakt zijn, maar niet tot moes gedraaid. Serveer de roomkaas op een warme bagel met bijvoorbeeld gerookte zalm of pastrami.

Utaste Wijnsuggestie: Bij dit lunchgerecht adviseer ik een niet al te zware wijn. Zij moet lekker fris zijn bij de kappertjes, mag iets romigs hebben (uiteraard bij de kaas), maar moet daarnaast wel een klein zoetje hebben ter compensatie van de mierikswortel. Zet je deze vereisten op een rij, dan kom je uit bij de Esteio Branco. Deze wijn heeft slechts tien procent alcohol (niet te zwaar), heeft daardoor iets meer restsuikers (klein zoetje) met een klein bubbeltje (fris) en is gemaakt van onder andere Fernao Pires (romigheid, kruidigheid). Een ideale wijn voor op het terras of een lunch.


Reacties

  1. Bijzonder dat lezen over eten jouw honger stilt. Moet je mij eens leren 😉

  2. Haha 🙂
    Inderdaad, ik heb meestal juist het omgekeerde 🙂

  3. Ook ik krijg juist trek van al die recepten lezen…

Laat een reactie achter