Zalmtartaar

02.12.09

Deze zalmtartaar serveerden wij samen met chiliscampi’s met avocadogazpacho. Als onderdeel van een uitgebreid diner is 50 g zalm per persoon voldoende. Als je een groter voorgerecht wil neem dan meer zalm per persoon. Garneer de zalmtartaar met waterkers of veldsla voor een meer aangekleed gerecht. Dit gerecht is onderdeel van een menu voor 10 personen.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 5 – 10 personen |
• 500 g verse zalm • 2 sjalotjes, gesnipperd • 3 el citroensap • versgemalen zwarte peper • 3 el sojasaus • eventueel veldsla of waterkers • olijfolie • balsamicoazijn

Bereiding:

Snijd de zalm in kleine blokjes. Meng met de sjalot en citroensap. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en sojasaus.

Schep de zalmtartaar in kleine schaaltjes. Je kunt de zalmtartaar ook in een kookring scheppen om de tartaar mooi op het bord te krijgen. Je kunt ook kopjes met plastichfolie bekleden. Schep de zalmtartaar in de kopjes en druk de tartaar aan. Leg een bord op het kopje, keer om en verwijder de kopjes en de folie. Verdeel eventueel wat veldsla of waterkers om de zalmtartaar. Druppel wat olijfolie en azijn over de sla en bestrooi met wat zout en peper.

Utaste Wijnsuggestie: Je zoekt hier een wijn voor met voldoende frisheid, een beetje vettigheid en redelijk wat kracht. De kracht is nodig omdat de sjalotjes, waterkers, zalm en de kruiden voor aardig wat smaaksensatie zorgen. Een wat frissere Chardonnay met niet al te heftige houtopvoeding is hiervoor de ideale begeleider.


Er zijn nog geen reacties. Plaats jij de eerste?

Laat een reactie achter