Fêtarolletjes met muntdip

15 - 30 minuten, Hapjes, Vegetarisch Comments are Disabled
Het is weer de laatste dag van het Foodblog Event van november. Juuth kwam met het thema Rock ‘n Roll. “We gaan rollen, vouwen, stapelen en vullen; superchic of snelle hap…: it’s the inside that counts!”. Dat was het motto van deze maand. Nu heb ik toch echt mijn best gedaan om een goede bijdrage te leveren. Ik ben begonnen met apfelstrudel met filodeeg. Helaas viel de apfelstrudel erg tegen. Echte apfelstrudel maak je toch met bladerdeeg.

feta_rolletjes

De tweede poging was een gevuld brood met banaan, Nutella en walnoten. Erg lekker en mooi gelukt. Helaas heb ik er geen foto van kunnen maken. Dus ook dit gerecht komt (voor nu) niet in aanmerking. Tot mijn schrik kwam ik er achter dat het vandaag al 30 november is. Maar het event aan mij voorbij laten gaan, vond ik ook jammer. Dus maar een recept uit het mapje ‘nog te plaatsen’. Hier zit van alles in waar ik nog niet aan toe ben gekomen om een post over te schrijven.

Deze fêtarolletjes kun je ook maken met andere soorten kaas. Serveer ze dan bijvoorbeeld met chilisaus. Je kunt ze ook frituren in de frituurpan op 180°C.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 8 stuks |
• 1 pakje fêta • 8 loempiavellen • 100 ml Griekse yoghurt • 2 el verse munt, fijngesneden • peper en zout • 1 l olie om in te frituren

Bereiding:

Snijd de fêta in de breedte in 8 reepjes. Leg een reepje fêta op 2 cm van het einde van een loempiavel. Vouw de 2 cm over de fêta heen. Vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol de fêta vervolgens in het loempiavel. Plak het loempiavel dicht met een beetje water. Maak 8 rolletjes.

Verwarm de olie in een wok of pan met dikke bodem. Gooi een stukje brood in de olie om te controleren of de olie heet genoeg is. Als het brood begint te sissen en langzaam goudbruin wordt, dan is de olie warm genoeg. Bak de fêtarolletjes in twee delen in 3-4 minuten goudbruin.

Meng de Griekse yoghurt met munt en breng op smaak met peper en een klein beetje zout. Serveer de fêtarolletjes met de muntdip.

Comments are closed.