Aubergine en tomaat uit de oven
27.10.09Na een veel te grote (maar heerlijke) entrecôte op vrijdagavond, heb ik ter compensentie een weekend vegetarisch gegeten. Op zondag melty mushroom Wellingtons en op zaterdag deze simpele ovenschotel. Aubergines zijn vlezige vruchten. Ze hebben vanzichzelf niet heel veel smaak, maar combineren heel goed met smaakmakers als knoflook, oregano of basilicum.
De textuur van aubergine blijft altijd een beetje stevig en dat zorgt voor een speciale bite, zoals bijvoorbeeld in caponata. Serveer dit gerecht met pasta, rijst of lekker knapperig brood. Ik vind het gerecht zelfs zo lekker dat ik het al twee keer gemaakt heb in vier dagen.
Twee jaar geleden: Warmgerookte zalm met salsa
Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | 2 personen |
• 1 aubergine, in plakken • 3 trostomaten, in plakken • 1 bol mozzarella, in plakken • Parmezaanse kaas • peper en zout • 1 el olijfolie • 1 el oregano • 2 el zonnenbloempitten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel 1 el olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg de plakken aubergine dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi met (flink) peper en zout. Beleg met de plakken tomaat. Bestrooi met de oregano en nog wat peper en zout. Verdeel de plakken mozzarella over de tomaten. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over de ovenschotel.
Bak de groenten 20 minuten in de oven. Strooi er dan de zonnebloempitten over en bak nog 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
Dit ziet er echt heerlijk uit!
Van Lisa op 02.11.09 2:49 pm
Het smaakt ook nog heerlijk! 🙂
Van Maaike op 02.11.09 8:20 pm
Inderdaad!
Prima lichte maaltijd, dus deze keer voor 2 a 3 personen gegeten 🙂
Van Hendrik-Jan op 03.11.09 12:20 am
Ok, ik heb hem aangepast naar 2 personen. Ik kan zo’n schaal eventueel ook in mijn eentje op. Maar dat is wel bij meer gerechten het geval. ‘Normale’ mensen eten minder denk ik altijd. Haha
Van Maaike op 03.11.09 8:52 am
Oh goed, ik begon al te vrezen dat ik ‘normaal’ was 🙂
Van Hendrik-Jan op 03.11.09 8:03 pm
Mijn man is normaal niet zo gek op aubergine, maar hij vond deze érg lekker! Ga ik zeker vaker maken, bedankt!
Rob&Carry
Van carimare op 30.11.09 11:44 pm
Lekker en simpel. Bedank.
Van Peter op 12.07.11 9:24 am
Heerlijk en snel! Twee “must” in ons dagelijks en druk leven! Bedankt!!
Vandaag voor de 2de keer gemaakt! Wel eea aangepast, aangezien wij op dieet zijn. Maar een beetje kaas, geen mozarella, en ipv zonnebloempitten (vergeten te kopen) pijnboompitten.
Een dezer dagen maak ik ‘m echt op z’n VanKessel! 🙂
Van Cycaz op 24.01.12 11:08 pm
Heerlijk gerecht ,lekker simpel en prima van smaak. Helaas kwamen mijn vijf pubers niet verder dan n zesje. Mijn vrouw en ik een dikke 8
Van Herman Schloz op 09.12.12 8:10 pm
Heerlijk! Ik heb de hele schaal in m’n eentje leeggegeten vandaag…
Van José op 21.01.15 12:28 am
Ik wilde dit recept al eerder maken maar kwam er niet van.
Gisteren kwam ik het toevallig tegen en ben meteen aan de slag gegaan! Wat simpel en erg lekker!!
Van Wim op 16.09.18 10:47 pm