Kikkererwtensalade

19.06.08

Soms is iets lekkers zo simpel dat ik me afvraag of het recept wel “postwaardig” is…. Gelukkig heb ik van Maaike geen criteria ontvangen, dus hierbij een recept voor een eenvoudig maar lekker bijgerecht. Vaak ontstaan gerechten bij mij door inspiratie. Uit een tijdschrift, via deze site (of een andere), uit een kookboek of door wat er in de bonus is. Maar zeker zo vaak ontstaat er iets door een greep uit de (koel)kast, zo ook deze kikkererwtensalade.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 4 personen (als bijgerecht) |
• blikje kikkererwten van 400 gr • 3 tomaten, in blokjes • olijven • 100 gram fêta • peterselie • halve citroen • olijfolie • peper en zout

Bereiding:

Spoel de kikkererwten af en meng deze met de in blokjes gesneden tomaten en de olijven. Fêta in blokjes snijden en toevoegen. Op smaak brengen met fijngehakte peterselie, sap van een halve citroen, olijfolie, peper en zout.


Reacties

  1. Mooie foto Lien! Ziet er lekker zomers uit. Ik heb ook wel zin in zo’n salade. Kan ook best als lunch 🙂 (Dat is nu het dichtsbijzijnde eetmoment).

    x

  2. De restjes deden bij mij ook dienst als lunch de volgende dag….

  3. met een rode peper, fijn gehakt (zonder zaad, het citroensap haalt de hitte eruit), een halve rode ui en n klein bosje munt is deze salade e cht een feest!!

  4. Hoi Lina, dit ziet er lekker uit! Waar kun je dit bij serveren om er een volwaardige hoofdmaaltijd van te maken?

Laat een reactie achter