Kip in roomsaus

15 - 30 minuten, Vlees 12 comments

Dit recept komt bij mijn schoonfamilie vandaan. Het originele recept gaat uit van hele kip/varkens/kalfsfilets. Zelf houd ik niet van hele kipfilets; ze worden vaak zo droog. Mijn variant maak ik dus met stukjes kipfilet en ik serveer de pasta er niet los bij, maar ik maak een ovenschotel.

Je kunt belegen geraspte kaas gebruiken of mozzarella en/of gorgonzola over de schotel strooien. De hoeveelheid op de foto is voor twee personen. Ook deze saus vries ik gevaccumeerd in. Saus verwarmen, pasta koken en 15 minuten in de oven. En klaar is mijn doordeweekse maaltijd.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | recept voor 4 personen |
• 500 g (biologische) kipfilet, in stukken • 1 klontje boter • 100 g ham, in stukjes • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook • 250 gr champignons, in plakjes • 1 el bloem • 250 ml slagroom • 200 ml bouillon • peper en zout
• cayennepeper • geraspte of plakjes kaas (of restje mozzarella, gorgonzola etc.) • 300-400 g penne

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de kipfilet in een klontje boter rondom goudbruin. Schep de kipfilet uit de pan.

Fruit de ui een paar minuten. Voeg dan de knoflook, ham en champignons toe. Roerbak een aantal minuten en voeg 1 el bloem toe. Schep alles goed door.

Voeg al roerend de slagroom en bouillon toe en breng tegen de kook. Doe de kipfilet terug in de pan. Kook de saus een aantal minuten tot hij wat begint te binden.

Breng de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper. Doe de pasta in een ovenschaal en giet de saus erover heen. Bestrooi met kaas. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

12 Comments

 1. ik hou echt van ovenschotels!! Dit ziet er ook echt super lekker uit 🙂

 2. Het ziet er heerlijk uit. Ik ga hem snel bij ooit te proberen recepten zetten.

 3. Ik neem aan dat de pasta gekookt is? Ben zelf nog niet zo vertrouwd met pasta ovenschotels, behalve lasagne 😉

 4. @marielle ik kook de pasta inderdaad eerst al dente.

 5. lekker uit!!dank u wel! met recept!

 6. Hij was erg lekker, die houden we erin! Wel machtig door de slagroom en de kaas, dus eerst even uitbuiken nu 🙂

 7. @Marjolein, daarom gebruik ik ook weleens volle melk in plaats van slagroom of half/half.

 8. Schoonfamilie bedankt! Lekker recept. Ga ik zeker vaker maken

 9. Oh deze lijkt me ook lekker! Dit gaan we morgen eten.

 10. Hey Maaike,

  Heel toevallig gebruikte ik gisteren google om lekkere hapjes te zoeken met verse parmezaanse kaas die we net uit Italie hadden ontvangen.
  Fleur werd 17 en ik heb de spiesjes met peer gemaakt en de schuitjes met peterselie/feta etc. Zag er erg leuk uit en ze smaakten heerlijk. Echt super toevallig!!! Ik ga nu echt veel vaker kijken op je website, ook oma van Kessel’s gerechten staan er zeker op!
  Veel liefs aan allen, Véronique van Kessel

 11. Hey Veronique,

  Wat leuk om je hier tegen te komen! Er staat maar 1 recept op van Oma van Kessel, de citroenpudding. Ik moet toegeven dat ik niet zo veel recepten van haar ken. Baudien kookte meestal. Nico heeft nog wel een oud schriftje, ik zal daar eens in kijken. Heb jij nog een goed Van Kessel familierecept?

 12. Ziet er superlekker uit, vanavond misschien maar eens proberen!