Salsa met geitenkaas uit de oven

30 - 60 minuten, Sausjes, spreads en dips Comments are Disabled

Deze warme dip kun je in de oven maken, maar het bereiden gaat ook heel goed op de Big Green Egg. De salsa krijgt een rokerige, zoete smaak door de geroosterde tomaten en dit combineert goed met de frisse, romige kaas. De hoeveelheid salsa is meer dan nodig is voor dit gerecht, maar de overgebleven salsa kun je een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen en gebruiken als dip voor nacho’s, door de tomatensoep roeren of in een saus verwerken.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 45 minuten |
voor de dip: • 35 g pijnboompitten of gehakte walnoten • 115 g zachte geitenkaas • 100 g roomkaas • 1 el verse koriander, gehakt
voor de salsa: • 10 rijpe pruimtomaten • 1 rode peper • 1 kleine ui, in dunne ringen • 4 tenen knoflook, gepeld • zout • 1 1/2 el rode wijnazijn • 3 el koriander, fijngehakt

Bereiding:

Leg de tomaten en de hele peper in een braadslee. Rooster de tomaten onder de grill of zet de braadslee op een hete barbecue/Big Green Egg. Rooster de tomaten een minuut of 6 en draai ze om. Rooster vervolgens nog een minuut of 6. De tomaten en peper krijgen zwarte plekjes en worden gaar. Haal de schaal uit de oven en zet aan de kant.

Zet de oven op 220°C. Leg de gesneden ui en de hele tenen knoflook in een andere braadslee. Voeg eventueel 1 el olijfolie toe. Bak de ui in de oven of op de BGE gedurende 10-15 minuten. Schep de ui tussentijds om.

Schep de tomaten, peper, ui en knoflook in een keukenmachine/foodprocessor. Hak alles tot een grove salsa. Verdun de salsa eventueel met een beetje water. Breng de salsa op smaak met de koriander, zout en wijnazijn.

Rooster de pijnboompitten of grofgehakte noten kort in een droge koekenpan. Meng de pitten/noten met de geitenkaas en de roomkaas.

Schep het kaasmengsel in het midden van een ovenschaal. Schenk 250 ml tomatensalsa eromheen. Zet de ovenschaal in de hete oven/BGE en warm het gerecht in 10-15 minuten goed door. Bestrooi met koriander en serveer met pitapuntjes, tortillachips of stokbrood.

Gebaseerd op een recept uit Salsas that Cook.

Comments are closed.