Thaise salade met rundvlees

15 - 30 minuten, Salades Comments are Disabled

Eergisteren ben ik voor het eerst in de Amazing Oriental in Groningen geweest. Ik moet toegeven het was ook amazing.  De Amazing Oriental is een supermarkt met Aziatische producten. Ze hebben een heel groot assortiment. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Regelmatig ben ik bij ‘de toko’ te vinden. Het zijn vaak intrigerende winkeltjes met allerlei exotische producten.

thaisesalade

Op de volgepakte schappen met etiketten in het Chinees moet je dan op zoek naar de gewenste ingrediënten. Ook ruikt het altijd apart bij de toko naar een mengsel van kruiden, gedroogde vis en paddenstoelen. In de vriezer ontdek je de vreemdste zeebeesten en ik ben altijd nieuwsgierig naar de verschillende soorten noodles en sauzen. De Amazing Oriental is een echte supermarkt. Schoon, ruim op gezet, groot assortiment, pin en winkelwagentjes. Een aanwinst voor Groningen. Al vind ik het wel sneu voor de kleine toko’s in de buurt, die het door de komst van een grootgrutter vast zwaar te verduren krijgen. Dus ik ga het maar afwisselen, af en toe naar Amazing Oriental en de andere keren naar de kleine toko voor het authentieke tokogevoel, want dat ontbreekt toch een beetje bij zo’n supermarkt.

Amazing Oriental
Korreweg 51
9714 AB Groningen

Dit is een lichte salade. Je kunt er eventueel rijst bij serveren of je maakt gewoon een vullend voor- of nagerecht.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2 personen |
• 8 kousenbandbonen of 12 dunne sperziebonen, in stukken van 3 cm • 2 entrecôtes • 1 el olie • sap van 1 limoen • 2 el vissaus • 1 el sojasaus • 4 bosuitjes, in dunne ringen • 1/2 komkommer, zaden verwijderd, in schuine plakken • 1-2 rode pepers, zaden verwijderd en in dunne reepjes • handje (Thaise) basilicumblaadjes • handje korianderblaadjes • peper en zout

Bereiding:

Blancheer de bonen 3 minuten in kokend water met een snuf zout. Spoel de bonen onder koud water af en laat ze goed uitlekken.

Doe de limoensap, vissaus en sojasaus in schaal. Voeg de rode peper, bosui, bonen en komkommer toe. Afhankelijk van hoe scherp de peper is, kun je kiezen voor 1 of 2 pepers. Meng alles door.

Verwarm 1 el olie in een koekenpan. Bestrooi de entrecôtes aan beide kanten met zout en peper. Bak het vlees 3 minuten aan elke kant voor rosé. Haal het vlees uit de pan. Laat eventueel afgedekt heel even rusten en snijd het vlees vervolgens in dunne plakken. Je kunt het vet verwijderen. Meng het vlees door de salade en voeg tot slot de basilicum en koriander toe. Schep alles nog 1 keer door en serveer.

Gebaseerd op een recept uit Delicious

Comments are closed.