FBE april – De samenvatting

Blog 4 comments

Update: De Ruijsbroekjes hebben de opdracht aanvaard. Ze worden de host van het foodblog event van mei. Ik wens ze veel plezier!

Het thema van het foodblog event van de maand april was Koninginnedag. Koken.blog.nl heeft het thema goed begrepen en omschrijft het als volgt: De foodbloggers worden opgeroepen om van Koninginnedag een waar culinair festijn te maken. Weg met die slappe frieten, troosteloze broodjes shoarma, veel te vette loempia’s en andere treurnis. Nee, we gaan Het Volk verblijden!

De meningen over dit thema waren verdeeld. Niet iedereen heeft even veel met Koninginnedag, getuigen sommige reacties. Anderen gingen de uitdaging dapper aan. Mijn Koninginnedag versnaperingen bestond uit een broodje Falafel van Maoz (met knoflooksaus en pepers)  en een smakelijke pizza mét prosecco van de Pizzabakkers (met een dunne knapperige bodem uit de houtskooloven).

samenvatting

Zoet is toch wel favoriet bij de collega foodbloggers. Gabriella  is niet zo dol op bier. Geef haar maar een lekker glas wijn en een gedekte tafel, maar haar Koninklijke cupcakes smaken overal. Brutsellog maakt Tiramisu bonbons. Deze passen wat mij betreft goed bij een sterke espresso. Yummy in my tummy pakt flink uit met sinaasappelcakejes met oranje fondant en kroontjes.

Zouden de kinderen van Willem-Alexander en Maxima de mop van de worteltjestaart al kennen? Deze worteltjestaart met limoenglazuur van Excellent-eten is helemaal niet vies. Marieke Kookt: Oranje “tompoezen”. Zo te zien lust haar “Tom Poes” er ook wel een. Arden maakte “Oranje” broodjes met sinaasappel én oranje glazuur.

De liefhebbers van hartige hapjes komen toch ook nog aan hun trekken met de aubergine torens met mozzarella en tomaten van Gabriella. De Ruijsbroekjes gingen voor een goede omzet met hun ‘oude’ spullen uit de schuur. Aan het eind van de dag genieten ze ontspannen van op de bakplaat geroosterde kip met groenten. Mr Ooijer draagt bij aan de Oranjevreugde met gesmoord oranje paprika’s. En Arden krijgt nog een ‘oranje’ ingeving en maakt kippfilet met abrikozen. Ikzelf heb tot slot gekozen voor de Italiaanse gehaktballetjes.

Rest mij niets anders dan dit: De host van de maand mei wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Mensen bedankt voor jullie bijdragen! En laten we hopen dat Koninginnedag volgend jaar wel weer feestelijke dag is.

4 Comments

 1. Het is weer erg leuk de samenvatting te lezen! Zoet en oranje lijkt het trefwoord van deze maand. Wij kijken uit naar het thema van de maand mei en de daarbij behorende gastweblog!

  Groetjes,
  Femke en Ivonne

 2. Wat een leuke samenvatting, knap gedaan, past allemaal zo mooi ! We zijn super benieuwd naar het volgende thema..en natuurlijk naar wie er als winnaar uit de bus komt ! Succes

  de Ruijsbroekjes

 3. Hoi, hoi Maaike,

  Een heel goede samenvatting!!! Ik heb genoten van dit challenge… het was uitdagend.

  Dank je wel!

 4. Hi Maaike,

  Mooie samenvatting. Ik vond het een leuk onderwerp!!!

  groetjes Marieke