Le Marron

Uit eten Comments are Disabled

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, we gingen eten bij Le Marron! Al maanden wilde ik heel graag een keer bij Ysbrandt gaan eten, maar het kwam er steeds maar niet van. Tot dat ik op Axel’s verjaardag zo slim was om meteen ter plekke bij Ysbrandt en Sandra te reserveren. Het leek mij een goed idee om Bas zijn verjaardag daar samen met Axel en Liana te vieren. En wat was het een feest!

Ik ga proberen om zo goed mogelijk te bedenken wat ik ook al weer gegeten heb, maar het was zoveel dat sommige dingen misschien niet helemaal kloppen of volledig zijn.

Op 29 april, temperatuur een graad of 25, om een uurtje of zeven lopend naar Le Marron. We zaten aan een grote ronde tafel buiten in de tuin onder de bloeiende kastanjeboom. Het feest begon met een glaasje Rosé-champagne met daarbij twee appetizers op een tegeltje. Een soesje met tonijn-crème en een bitterbal van duif. Leuk detail, de (stukken van) tegels zijn dezelfde als in het restuarant op de vloer liggen. Daarna een stukje zalm met rettich er omheen, in een stoommandje waarin de zalm ter plekke gerookt werd. Nog een glaasje Rosé-champagne erbij natuurlijk. Als amuse kregen we nog een ijsje van pinda’s. Apart maar wel lekker. Daarna of was het ervoor? een trio van een gepocheerd kwarteleitje met truffel, abrikozenbrood met geitenkaas en aspic van mango.

Daarna was het tijd voor ons vier-gangenmenu ‘menu Cuisine’. Het begon met vier oesters met drie bereidingen van komkommer. Sandra kwam met de slagroomkidde aan tafel om er een soort scheerschuim van waterkers op te spuiten. Erbij een heerlijke Vin de Pays des Còtes de Cascogne 2004, Alain Brumont.
De ‘tweede’ gang was langzaam gegaarde zeebaarsfilet, daarna gebakken op een flinterdun sneetje brood. Hierdoor werd de vis lekker knapperig. Erbij asperges, wat groenten en zalm.
De ‘derde’ gang was lamsbout met artisjok met knoflookroom, fondue van tomaat en macaroni …. (een klassieke macaroni, maar ik kan even niet meer bedenken welke).
Tussendoor een kleine glaasje met een drankje en schuim van Granny Smith met bleekselderij. Onze buren gingen zelf raden wat er in het drankje zat. Zij dachten aan limoen met papaya. Nu blijkt toch maar weer dat niet alles wat lekker is, exotisch hoeft te zijn.

Na hadden we een heerlijk dessert met rabarber, een dun krokant koekje van witte chocolade/caramel, framboosjes en iets romigs. Met daarbij nog een sorbet van witte chocolade en schuim van witte chocolade.

Tegen elven begon het toch een beetje koud te worden in de tuin. We zijn toen gezellig in de keuken gaan zitten. Axel en ik konden het niet nalaten om toch nog een kaasplankje (5 soorten) te nemen mét 20-jaar oude port. Bij elk hapje kaas hebben Axel en ik uitgroepen ‘hmmm, deze is lekker zeg!’

Tot slot koffie met bonbons en koek van ‘Koek en Chocolade’ uit Laren. (Daar ga ik binnenkort even voor omrijden). En een biertje met Ysbrandt in de tuin. Ik heb echt heel erg lekker gegeten en hoop snel weer een keertje terug te komen.

Comments are closed.