Bietjes met burrata

05.09.16

Na het opstoken van de Big Green Egg, zoals bijvoorbeeld voor deze pizza, houdt de bbq nog heel lang zijn warmte vast. Ideaal om bijvoorbeeld nog bietjes te poffen. Ik heb hier chioggia biet gebruikt. Dat zijn van die mooie wit/felroze gestreepte bieten. Na het poffen worden ze een beetje flets roze.

Bietjes met burrata

Pak de bietjes in folie en leg ze in de warme Big Green Egg. Dit kan op het rooster of direct tussen de kolen. Sluit de barbecue af en laat hem afkoelen. Haal de bietjes er na een paar uur uit.

Je kunt voor deze salade ook gewoon gekookte rode bieten gebruiken.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 2 personen |
• 3 gare bietjes • 1 bol burrata • handje basilicumblaadjes • 50 g hazelnoten
• dikke balsamico (glaze/glazuur) • goede olijfolie • zeezout en versgemalen peper

Bereiding:

Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan. Hak ze heel grof.

Snijd de bieten in kleine partjes. Leg ze in schaal. Scheur de burrata boven de bietjes in stukken.

Strooi de basilicumblaadjes en hazelnoten erover. Besprenkel met balsamico en wat olijfolie. Breng op smaak met wat gemalen zeezout en peper.


Reacties

  1. Goed idee om de restwarmte van de BGE zo te gebruiken! Ik ga het zeker een keer proberen.

Laat een reactie achter