Bietjes met burrata

< 15 minuten, Salades 1 comment

Na het opstoken van de Big Green Egg, zoals bijvoorbeeld voor deze pizza, houdt de bbq nog heel lang zijn warmte vast. Ideaal om bijvoorbeeld nog bietjes te poffen. Ik heb hier chioggia biet gebruikt. Dat zijn van die mooie wit/felroze gestreepte bieten. Na het poffen worden ze een beetje flets roze.

Pak de bietjes in folie en leg ze in de warme Big Green Egg. Dit kan op het rooster of direct tussen de kolen. Sluit de barbecue af en laat hem afkoelen. Haal de bietjes er na een paar uur uit.

Je kunt voor deze salade ook gewoon gekookte rode bieten gebruiken.

Details

Porties

voor 2 personen

Bereiding

10 minuten

Ingrediƫnten

  • 3 gare bietjes

  • 1 bol burrata

  • handje basilicumblaadjes

  • 50 g hazelnoten

  • dikke balsamico (glaze)

  • goede extra virgine olijfolie

  • zeezout en versgemalen peper

Bereiding

  • Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan. Hak ze heel grof.
  • Snijd de bieten in kleine partjes. Leg ze in schaal. Scheur de burrata boven de bietjes in stukken.
  • Strooi de basilicumblaadjes en hazelnoten erover. Besprenkel met balsamico en wat olijfolie. Breng op smaak met wat gemalen zeezout en peper.

One Comment

  1. Goed idee om de restwarmte van de BGE zo te gebruiken! Ik ga het zeker een keer proberen.