Hangop met ananas en framboos

01.04.12

De afgelopen weken heb ik niet zo veel nieuwe recepten geplaatst. Dat komt onder andere doordat ik het verzoek van Alpro Soya heb gekregen om mee te werken aan recepten voor hun nieuwe ‘365 breakfast a year‘-website. Deze recepten mocht ik pas plaatsen zodra hun website in de lucht is. Ondertussen is het zo ver en staan de eerste foto’s online.

Hierbij dus mijn eerste ontbijtrecept met Alpro. Hangop met ananas, frambozen, muesli en hazelnoten. Ik heb deze hangop gemaakt met Alpro Mild & Creamy. Je kunt natuurlijk ook gewone (Griekse) yoghurt gebruiken.


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten + 1 nacht | 2 personen |
• 500 ml Alpro Soya Mild & Creamy Original of (Griekse) yoghurt
• 1/4 ananas • 250 g frambozen (diepvries) • 2 handjes muesli
• 2 el hazelnoten • extra: schone (zonder zeep) theedoek of kaasdoek

Bereiding:

Leg de theedoek in een zeef of vergiet en hang in een kom. Giet de yoghurt in de zeef en laat een nacht in de koelkast uitlekken.

Snijd de ananas in kleine blokjes. Verwarm de frambozen kort in een steelpannetje. Doe de ananas onderin een glas of kom. Schep de yoghurt er op en verdeel de frambozen over de hangop. Bestrooi met muesli en hazelnoten.

P.S. Aan de gewone yoghurt kun je eventueel wat honing toevoegen. Bij de Alpro is dit niet nodig. Die is al iets zoet.


Reacties

  1. Gefeliciteerd met deze kans, wat gaaf! Het ziet er in ieder geval heerlijk uit:)

  2. waar zit de ‘vind ik lekker’ facebook knop?

  3. ziet er heerlijk uit!

  4. Bij ‘Bookmark’ zit wel de mogelijkheid om het op facebook te delen. Maar misschien moet ik een eigen ‘Vind ik lekker knop’ maken. Dat kun jij vast 🙂

Laat een reactie achter