Salade met warme geitenkaas en dadeldressing

08.09.10

Altijd een goede combinatie: warme geitenkaas met zoet, friszuur en een nootje. Af en toe maak ik een snelle salade met warme geitenkaas en een dressing van honing en tijm. Voor de afwisseling een appel of een peer en walnoten of pijnboompitten. Deze week bedacht ik een dressing met dadels. Die had ik nog in huis en moeten ook een keer op.

Een half teentje knoflook zorgt voor wat extra smaak. De dressing werd wel een beetje dik, maar verdunnen met water werkt prima. Verder was het een smakelijke salade.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | recept voor 2 personen |
• 150 g zachte geitenkaas • paneermeel • zakje gemende sla • handje walnoten • 1 appel
voor de dressing: • 8 dadels, in stukjes • 1/2 teen knoflook, fijngesneden • 4 el olijfolie • 1-2 el citroensap • 1 tl honing • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Gebruik anderhalf rolletje geitenkaas. Snijd in zes rondjes en wentel de geitenkaasjes door het paneermeel. Druk het paneermeel een beetje aan. Leg de geitenkaas in een ovenschaaltje en zet ze 15 minuten in de hete oven.

Verdeel de sla over twee borden. Strooi stukjes walnoot over de sla. Snijd de appel in plakjes, besprenkel eventueel met wat citroensap en verdeel ze over de sla.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in het hakbakje van de staafmixer en draai tot een dikke dressing. Als de dressing te dik is, voeg dan 1 of 2 el water toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Haal de geitenkaas uit de oven en verdeel over de sla. Schep de dressing over de sla en maal er nog wat peper en klein beetje zout over.


Reacties

  1. De ingrediënten staan al op mijn boodschappenlijstje. Ik verheug me nu al!

  2. En was het ook lekker?

  3. Ik vergat te vermelden dat ik op vrijdag boodschappen doe. Ik woon in een dorp dus shoppen doen we hier maar één keer per week 😉 Ik laat je snel horen hoe het smaakte!

  4. Haha, dat is dan even anders dan hoe ik het doe. Ik doe elke dag boodschappen. Ook best erg. Maar ik houd niet zo van vooruit denken qua eten.

  5. De smaakjes zijn lekker bij elkaar maar ik worstel nog een beetje met de “bite” van de appel. Ik vind hem te hard.

Laat een reactie achter