Southwestern-style salade

03.06.10

Deze salade kwam ik twee weken geleden tegen op BBC GoodFood. De salade zag er interessant uit, maar ik was nog niet geheel overtuigd. Vandaag wilde ik een snelle maaltijdsalade maken en stuitte ik weer op dit recept. De combinatie met frisse limoen en pittige tabasco past goed bij een zonnige dag als vandaag.

Een handje tacochips erbij, maakte hem helemaal af. De rest van de avond zit ik klaar voor de start van de wedstrijden in poule B. Stem allemaal mee. De poll is vanaf vanavond 5 dagen geopend.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 – 4 personen |
• 2 maïskolven • 250 g romaatjes of cherrytomaatjes, gehalveerd • 1 blik rode kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt • 1 avocado, in blokjes • 3 bos- of lenteuitjes, in ringetjes • 200 g fêta • tacochips
voor de dressing: • 1 tl gemalen komijn • 1 el tabasco • eventueel een snuf gerookte paprikapoeder • 2 el extra virgine olijfolie • sap en rasp van 1 (of 2) limoen • 1 el balsamicoazijn • zout en peper

Bereiding:

Kook de maïskolven 10 minuten in water met een snuf zout. Spoel ze af onder koud water en snijd de maïs van de kolf. Doe de maïs, kidneybonen, tomaatjes, avocado en lenteui in een kom. Verkruimel de fêta erboven.

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Begin met 1 limoen. Breng op smaak met een beetje zout en peper. En proef of er nog meer limoen bij moet. Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig. Serveer met tacochips.

Gebaseerd op een recept van GoodFood

Utaste Wijnsuggestie: Deze frisse salade vraagt om een frisse wijn, met daarnaast fruit dat past bij de avocado. Omdat zij tevens enigszins spicy is, mag de wijn een klein zoetje bevatten. De Loredona Viognier beschikt over deze eigenschappen en het leuke is, is dat deze wijn uit Californië komt; toch nog een beetje uit de buurt.


Reacties

  1. Lekker recept! Zal niet de laatste keer zijn dat ik het maak 🙂

  2. Ook zeker niet mijn laatste keer!

  3. Erg lekker, zelfs met mais uit blik. Zonder problemen heb ik de hoeveelheden verdubbeld voor meer mensen

Laat een reactie achter