Pasta met zoete tomatensaus en gebakken ricotta

Hoofdgerechten, Vegetarisch 4 comments

Nog een laatste recept voordat ik op vakantie ben. Dit is snel klaar. Wel zo makkelijk als je tussendoor aan het inpakken bent. Nog de laatste was van het wasrek inpakken en we zijn klaar om te gaan! Oh ja, ik ben een beetje aan het oefenen om de foto’s beter te krijgen. Vooral de belichting is lastig. Ik vind ze nu nog te donker. Zodra ik dé oplossing weet, dan zal ik dat hier laten weten. Iemand tips?

papardelle_ricotta


Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 4 personen |
• 450 g ricotta • 1 afgestreken el gedroogde oregano • 1 verkruimeld gedroogd chilipepertje (of bijvoorbeeld gewone chilipeper) • zout en peper • 2 el olijfolie • 450 g papardelle • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 2 blikken gepelde tomaten (400 g) • 3 el balsamico-azijn • 1 tl suiker • handje verse basilicum • 2 handen vers geraspte Parmezaanse kaas (kan ook zonder)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de ricotta op een bakblik (of als die te nat is, doe hem in een ovenschaaltje). Strooi de oregano en chilipeper over de ricotta. Sprenkel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper. Bak de ricotta ongeveer 20 minuten in de oven totdat hij goudbruin is.

Zet water op voor de pasta. Fruit de ui en de knoflook op een heel laag vuur in een beetje olijfolie en boter. De ui moet niet bruin worden, maar lekker zacht en zoet. Voeg dan de blikken tomaten toe. Laat de tomaten heel! Laat de saus 15 minuten pruttelen op laag vuur. Kook ondertussen de pasta gaar. Druk de tomaten stuk met de achterkant van een houten lepel en breng de saus op smaak met de suiker en balsamico-azijn.

Roer nu 1 hand van de Parmezaanse kaas, de basilicumblaadjes en de pasta door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta op vier borden. Verdeel de gebakken ricotta erover en strooi nog wat extra Parmezaanse kaas over de pasta.

Bron: Jamie’s Dinners

4 Comments

  1. Hoi Maaike

    Leuke site! Zit erg verlekkerd te kijken naar de recepten 🙂

    Wat betreft die te donkere foto’s zou ik eens proberen om met een flitser indirekt in te flitsen. D.w.z. dat je de flitser richt op het plafond of de muur. Dat voorkomt fletse foto’s, maar geeft je wel meer licht.

  2. En ik ben -al zeg ik het zelf- GOED bezig! Deze dit weekend gemaakt, ook very nice!

    xxx

    Ps Ooit word ik nog wel een topkok!

  3. Haha, ooit komt het nog wel goed inderdaad. Als je dan straks beroemd bent, als kok, vertel je dan wel wie je grote inspiratiebron is?