Garnalen en mangosalade met limoenroom

10.04.07

Deze salade met mango en garnalen kun je op twee manieren bereiden. Of met verse garnalen of met garnalen uit de vriezer (van AH). Zelf heb ik deze salade met Kerst gemaakt. Toen heb ik gekozen voor grote garnalen uit de vriezer en ik heb de garnalen even in een koekenpan gebakken. Dit was verassend lekker. Een koude salade met nog een beetje warme garnalen. De salade was onderdeel van een buffet. Om het geen kleffe boel te laten worden, hebben we de aangemaakte slablaadjes, garnalen, mango en crème fraîche in losse bakjes geserveerd. Zo kon iedereen zijn eigen salade maken. Oh ja, staartjes aan de garnalen vind ik alleen maar onhandig eten.


Ingrediënten:
• 50 ml olijfolie • rasp en sap van 1 grote limoen • 1 el ahornsiroop (of honing of beetje suiker) • cayennepeper (of 1/2 rode Spaanse peper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt) • 100 ml crème fraîche of zure room • 150 g gemengde jonge slablaadjes (of bijvoorbeeld veldsla) • 1 mango, vruchtvlees in dunne plakjes • 500 g grote garnalen (diepvries AH) • voor 4 personen

Bereiding:

Spoel de garnalen (als ze uit de vriezer komen) even af met heet water. En bak ze in een koekenpan tot ze mooi roze en gaar zijn. Als je verse garnalen gebruikt dan hoef je er niks me te doen.

Klop voor de dressing de olie met twee eetlepels limoensap doorelkaar en breng op smaak met zout en peper.

Klop in een klein kommetje de rest van de sap, limoenrasp, ahornsiroop en crème fraîche doorelkaar. Breng op smaak met cayennepeper. Het sausje moet een beetje pittig worden, maar niet tè. Schep de slablaadjes door de dressing (olijfolie/limoensap) en verdeel over vier kommen. Leg er plakjes mango en garnalen op en serveer met een schep pittige crème fraîche.

geïnspireerd op recept uit Delicious

Utaste Wijnsuggestie: Sottano Chardonnay
Een intense groengele zweem toont hoe de rijpe druiven er in de oogsttijd uitzien. De aroma’s van de wijn doen denken aan tropisch fruit zoals bananen, passievrucht en ananas, terwijl het eikenhout tonen van cocos en vanille geeft. In de mond is deze wijn elegant en fraai als gevolg van zijn uitstekend uitgebalanceerde zuren.


Reacties

  1. Wat een heerlijke salade, ook midden in december! Ik heb gister ontdekt dat een marinade van witte wijn en sjalotten met wat olie de garnalen nog meer smaak geeft. Is voor als je wat meer tijd hebt een optie… bij dit gerecht trouwens ook de jalapeno-mayo geserveerd (doorslaand succes)

    food rules

Laat een reactie achter