Pittige chorizosalade met pompoen en kerstomaatjes

30 - 60 minuten, Salades Comments are Disabled

Ik kan niet genoeg krijgen van salades met geroosterde pompoen. Deze salade is Mexicaans getint. Gebruik bij voorkeur verse chorizoworstjes. Hier is echter lastig aan de te komen. Bij o.a. Basarz verkopen ze halfzachte chorizoworstjes. Deze zijn niet vers, maar wel lekkerder om te bakken dan die hele harde worsten.

Gebruik eventueel Parmezaanse kaas als je geen pecorino kunt vinden. En vervang de borlottibonen eventueel door een klein blikje witte of kidneybonen. Maak het jezelf makkelijk.

Ingrediënten
| bereidingstijd 50 minuten | recept voor 2-3 personen |
• 1 klein pompoen, zaden verwijderd en in parten • 1 snuf chilivlokken • 1 tl komijnzaad, geroosterd en fijngewreven • 1 tl gedroogde oregano • olijfolie • peper en zout • 1 rode ui, in ringen • 1 half doosje kerstomaatjes • klein bosje verse koriander, allen de blaadjes • 2-4 verse chorizoworstjes, in schuine plakken • 75 g borlottibonen (uit blik) • zakje gemengde sla of jonge spinazie • 50 g pecorino

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C.Doe de pompoen in een braadslee. Besprenkel met wat olie en meng met je handen tot de pompoen met een dun laagje olie is bedekt. Bestrooi met chilivlokken, komijn, oregano,versgemalen peper en zout. Rooster de pompoen 15 minuten in de oven.

Voeg de uiringen toe en wentel ze door de olie. Rooster alles 10 minuten en voeg dan de kerstomaatjes toe en rooster nog 10 minuten. Zet eventueel de oven de laatste 5 minuten wat hoger.

Stamp ondertussen het korianderblad met een snufje zout in een vijzel tot een groene puree ontstaat. Meng met 2-3 el olijfolie.

Verhit een grillpan of koekenpan en bak de plakken chorizo 2-3 minuten aan beide kanten. Laat ze uitlekken op keukenpapier*.

Schep de geroosterde groenten in een kom. Voeg de bonen en 1 el koriander olie en de slablaadjes toe en meng voorzichtig. Verdeel de salade over 2-3 borden en leg de stukken chorizo er op. Schaaf plakjes pecorino boven de salade en maak af met wat extra korianderolie.

*Eventueel kun je de olie die uit de chorizo komt ook over de sla gieten.

Gebaseerd op een recept van Thomasina Miers – Mexicaans!.

Comments are closed.