Pita’s met cajun-kipreepjes en tzatziki

04.09.07

Gegarandeerd in 15 minuten klaar! Dus makkelijk na een dag hard werken. Verder ook geen toelichting, want dat kost alleen maar leestijd 🙂 .

pittige_kipreepjes

P.S. Gebruik kant-en-klare tzatziki als je nog sneller klaar wilt zijn.

Ingrediënten:
| Bereidingstijd 15 min | 2 personen |
• 300 g kipfilet, in reepjes • 2 el cajunkruiden • 2 el olijfolie •  4 pitabroodjes • halve komkommer • 1 bakje Griekse Yoghurt • half teentje knoflook, geraspt of fijngesneden • erbij: salade of Franse roerbakmix van AH 

Bereiding:

Strooi de cajunkruiden over de kipreepjes en mix de reepjes en kruiden even goed door elkaar. Verwarm ondertussen de grillpan (Koekenpan kan ook).

Halveer de komkommer en haal met een lepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer en laat uitlekken in een zeef. Druk met een lepel het overtollige vocht uit de komkommer. Meng de komkommer dan met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met wat knoflook, zout en peper en klaar is de tzatziki.

Smeer de grillpan in met wat olie en grill de kipreepjes 3 minuten aan beide kanten totdat de kip gaar is. Bereid ondertussen de pitabroodjes als aangegeven op de verpakking.

Serveer de kipreepjes in de opengesneden pitabroodjes met een flinke schep tzatziki.

Geïnspireerd op recept uit de Allerhande

Utaste Wijnsuggestie: Le Vieux Puits Côtes du Rhône
De kleur van deze wijn is robijnrood. Dit is een lichte, fruitige wijn, zacht van smaak. Een fraaie, harmonieuze wijn met een zachte en vriendelijke afdronk. Deze wijn komt uit de zuidelijke Rhône waar het klimaat sterk door de zee wordt beïnvloed: milde winters en hete zomers. Vaak waait hier de mistral. De bodem bestaat uit zand, klei en kiezels.


Er zijn nog geen reacties. Plaats jij de eerste?

Laat een reactie achter