Oesters

04.03.07

Serveer de oester op een grote schaal met crushed ice. Plaats schaaltjes met sausjes tussen de oesters en laat iedereen naar smaak een sausje in de oesters scheppen. Neem minimaal 2 oesters per persoon, maar voor de liefhebbers is dit zeker niet genoeg.

Bron: Jamie Oliver – Happy Days

Oesters met sjalotjes en rode-wijnazijn:
Hak 1 gepeld sjalotje fijn en meng met 2 volle theelepels suiker, 6 eetlepels rode wijnazijn en een beetje peper. Laat 10 minuten staan. Serveer dit sausje in een kommetje bij de oesters.

Oesters met Spaanse peper, gember en rijstwijnazijn:
Rasp een stuk van 2,5 cm geschilde gember fijn en meng dat met 6 eetlepels rijstwijnazijn, 1 fijngehakte Spaanse peper zonder de zaadjes en een klein beetje fijngesneden verse koriander. Los er een theelepel suiker in op. Serveer dit sausje in een schaaltje bij de oester.

Utaste wijnsuggestie: Blû Prosecco Piccolo.
Deze heerlijke licht parelende wijn heeft een fruitige smaak met aangename zuren. Een vrij laag alcoholpercentage en restsuikers maakt dit tot een heerlijk glas prosecco. Deze Prosecco is gemaakt van koud gefermenteerde wijnen en verrijkt met druivenmost. Hierna werd de wijn nogmaals gefermenteerd om de wijn licht mousserend te krijgen.


Laat een reactie achter