- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Gebakken nectarine met mascarpone

Eigenlijk had ik dit recept gister al willen plaatsen, maar ik moest eerst mijn vanille-extract-recept en tips voor het-zelf-maken van vanillesuiker met jullie delen. Vanille-extract en vanillesuiker uit de winkel zijn meestal geconcentreerder van smaak. Mijn maatvoering in dit recept gaat echter uit van home made stuff. Dus ben* vooral niet te scheutig met je flesje vanille-extract. Je kunt altijd meer toevoegen, achteraf minderen is lastiger.

Ik heb trouwens ook heugelijk nieuws. Het lijkt er op dat ik weer terug ben in het land van Google Search! Ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar bij het zoekwoord ‘morellenjam’ sta ik weer op de tweede plaats in plaats van ergens achteraan op pagina zes. Ook was mijn bezoekersaantal gister zelfs 260. Dus het lijkt (even afkloppen!) weer in orde. Welke van mijn handelingen nu de doorslag heeft gegeven, daar zullen we wel nooit achterkomen. Maar voor nu ben ik weer vindbaar.

Een jaar geleden: Marokkaanse gehaktspiezen
Drie jaar geleden: Enchilada’s met avocado


*Ik wilde eigenlijk ‘Dus wees vooral niet …’ typen, maar van Coen (of Sander, 3fm) begrijp ik dat ‘wezen’ kinderen zonder ouders zijn. Een ander gebruik blijkt niet aanvaardbaar.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | recept voor 2 personen |
• 3 nectarines of perziken, niet te rijp • 1 klontje boter • 1-2 el vanille-extract • 2-3 volle el mascarpone • vanillesuiker naar smaak

Bereiding:

Snijd het vruchtvlees van de nectarines van de pit. Maak er hapklare stukjes van. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur. Smelt de boter. Bak de stukken nectarine een paar minuten en voeg het vanille-extract toe.

Meng de mascarpone met een klein beetje vanillesuiker naar smaak. Serveer de warme nectarine met een klodder mascarpone.