Latest Recipes

Warme glasnoedels met edamameboontjes

15 - 30 minuten

Dit is een fris oosters gerecht met glasnoedels en edamameboontjes. Edamame zijn jonge sojaboontjes. Ze liggen in de vriezer bij de Toko. Ook de glasnoedels heb ik daar vandaan. Al was het lastig om ze te vinden. In het schap met 100 soorten noedels kon ik de glasnoedels niet ontwaren. Ook de medewerker van de Toko keek mij glazig aan toen ik om glasnoedels vroeg. […]

Quiche met chorizo en paprika

30 - 60 minuten, Hartige taart

In deze quiche gaan plakjes chorizo. En dan niet van die brede dunne plakjes uit het vleeswarenschap, maar zelf gesneden plakjes van een smallere chorizoworst. Ik koop mijn chorizo meestal bij Basarz, al zag ik gister bij de AH ook smallere chorizo hangen (bij de verse vleeswaren in de buurt). Gebruik wel een scherp mes, anders is het levensgevaarlijk. […]

Pittige bruine bonensoep

30 - 60 minuten, Soep

Een aantal weken geleden heb ik deze bruine bonensoep gemaakt. Lekker pittig, met een Mexicaanse inslag. In het recept wordt chipotlepuree gebruikt. Deze heb ik laatst zelf gemaakt met gerookte jalapeñopepers. Het recept volgt binnenkort. […]

Zalmkoekjes

30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, Vis

Het is niet dat ik niet aan koken toe kom – al ligt de frequentie wel iets lager – het probleem ligt bij het plaatsen van recepten. Ik kan me na een dag werken en het zorgen voor een baby van zes maanden nog niet zetten tot het regelmatig schrijven van leuke stukjes op mijn site. Het wordt in de komende maanden vast weer wat beter, maar voor nu even wat langer geduld. […]

Rucolasalade met fêta, tomaat en arganolie

< 15 minuten, Salades

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag of ik biologische arganolie wil uitproberen en daarover wil schrijven op mijn blog. Nu ben ik de beroerdste niet 🙂 Daarbij had ik nog nooit van arganolie gehoord, dus ik was erg benieuwd naar de smaak. Van Argan Winkel ontving ik een fles culinaire arganolie. […]

Spruitjes met Dijon mosterddressing

30 - 60 minuten, Bijgerechten

Dit is weer eens wat anders dan spruitjes met spekjes. De spruitjes knappen erg op van pittige mosterd en frisse witte wijn. Bij gebrek aan room heb ik de saus gemaakt met crème fraîche. Ik houd wel van het friszure van crème fraîche. Het geeft alleen een minder gladde saus, omdat crème fraîche nog weleens wil schiften. […]

Kip in roomsaus

15 - 30 minuten, Vlees

Dit recept komt bij mijn schoonfamilie vandaan. Het originele recept gaat uit van hele kip/varkens/kalfsfilets. Zelf houd ik niet van hele kipfilets; ze worden vaak zo droog. Mijn variant maak ik dus met stukjes kipfilet en ik serveer de pasta er niet los bij, maar ik maak een ovenschotel. […]

Wintercouscous

> 60 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch

Wintercouscous, herfstcouscous, wat maakt het uit. Als het maar lekkere couscous is. Dit vegetarische gerecht komt uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi. Het is een gerecht met warme zoete smaken dankzij de kaneel, anijs, zoete groenten en abrikozen. De chilivlokken, harissa en ingemaakte citroen zorgen ervoor dat het gerecht toch hartig genoeg is. […]

Rijstpilaf met paddestoelen en pijnboompitten

30 - 60 minuten, Bijgerechten

Het is deze week fairtradeweek. Mij werd gevraagd om ook aandacht te schenken aan dit initiatief met het koken van een rijstgerecht met fairtrade rijst. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij. Ik heb een rijstpilaf gemaakt met volkoren basmati & rode rijst van Joannusmolen. Dit is eigenlijk een bijgerecht, maar het heeft wel wat weg van risotto. Met een beetje Parmezaanse kaas kan het ook prima als gerecht op zichzelf staan. […]

Tofu & boerenkool noodles

15 - 30 minuten, Vegetarisch

In plaats van stamppot boerenkool kun je ook noodles boerenkool maken. Het is weer eens wat anders. Ik vond het een lekker gekruid gerecht. Je kan ook ander wintergroen gebruiken aldus BBC GoodFood, maar ik heb nog niet echt in beeld wat ander wintergroen is. Behalve andere koolsoorten. Iemand suggesties? [….]