- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Dutch Baby

Ik zich al tijden geleden op Smitten Kitchen een recept voor een ‘Dutch Baby’ langskomen. Als bekende in de Nederlandse keuken zou ik toch moeten weten wat dit is? Maar ik had er nog nooit van gehoord. Het blijkt dat Dutch waarschijnlijk een verbastering is van Deutsch. Dus eigenlijk is het een Duitse pannenkoek. Op het Instagram kanaal van @memoirsofabaker kwam ik dit recept tegen met een restje zuurdesem.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 5 minuten + 18 minuten in de oven | 1-2 personen |
• 30 g zuurdesemstarter • 60 g bloem • 120 g melk • 30 g suiker • 2 eieren • mespuntje vanille-extract • 2 g fijn zout • 20 g boter • handje (diepvries) blauwe bessen en/of frambozen

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een kom en klop met een garde tot een glad beslag. Laat het beslag 30 minuten staan.

Zet een gietijzeren koekenpan in de oven en verwarm de oven voor op 220°C. Laat de oven en de pan goed opwarmen (15-20 minuten).

Haal de hete pan uit de oven. Zet op een onderzetter op het aanrecht. Doe de boter in de pan. Verdeel een handje bessen over de bodem en giet het beslag voorzichtig in de pan.

Zet de pan terug in de oven en bak de Dutch Baby 15-18 minuten. Serveer met maple syrup of poedersuiker.

Tip: je kunt het beslag ook ‘s avonds maken en de hele nacht in de koelkast laten staan.

Gebaseerd op een recept van @memoirsofabaker