- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Vispakketjes met curry en kokos

Dit recept is makkelijk en snel klaar, maar ook heel smakelijk. Neem visfilets en besmeer ze met Thaise currypasta. Nu zijn er meerdere soorten Thaise currypasta’s. In de supermarkt staat meestal wel groene en rode en ik zag laatst ook gele currypasta in het assortiment van de Appie.

Op de website Aziatische ingrediënten staat netjes uitgelegd wat het verschil is tussen de pasta’s. De currypasta op de foto is trouwens gele currypasta, ook al oogt hij rood.

Tip: Vergeet niet om het vocht uit de vispakketje over de rijst te gieten.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | recept voor 2 personen |
• 2 pangasiusfilets (of tilapia) • 2 tl rode of gele Thaise currypasta • 2 kleine el geraspte kokos • rasp en sap van 1 limoen • 1-2 el sojasaus

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 2 stukken aluminiumfolie (als je folie vaak scheurt, neem dan 4 stukken voor een dubbele laag).

Leg de visfilets elk in het midden van een stuk folie. Besmeer de vis met een volle theelepel currypasta (het smeren gaat goed met de achterkant van de lepel, stop de vieze lepel dan niet terug in het potje currypasta). Bestrooi de visfilets elk met de helft van de kokos en de limoenrasp en besprenkel met 1 el limoensap en 1 el sojasaus.

Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de oven. Gaar de vis in 15-20 minuten. Serveer de vispakketjes met basmatirijst en roerbakgroenten. Breng de roerbakgroenten eventueel op smaak met chilisaus.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood