- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Quiche met chorizo en paprika

In deze quiche gaan plakjes chorizo. En dan niet van die brede dunne plakjes uit het vleeswarenschap, maar zelf gesneden plakjes van een smallere chorizoworst. Ik koop mijn chorizo meestal bij Basarz, al zag ik gister bij de AH ook smallere chorizo hangen (bij de verse vleeswaren in de buurt). Gebruik wel een scherp mes, anders is het levensgevaarlijk.

Een scherp koksmes is eigenlijk het eerste wat je moet kopen als je met een keukenuitzet begint. Een goed mes gaat lang mee, voorkomt ongelukken en geeft veel plezier!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 50 minuten | 2-4 personen |
• deeg voor hartige taart (Koopmans of zelf maken) • +/- 100 g chorizo aan 1 stuk • 1 rode ui, gehalveerd en in ringen • 2 eieren • 80 ml slagroom • 60 ml melk • 40 g manchego • peper en zout • 80 g gegrilde paprika (zelf grillen of pot)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de chorizo met een scherp mes in dunne plakjes. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de chorizoplakjes in een paar minuten knapperig. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier.

Verwarm 1 el olijfolie en fruit de ui 5-10 minuten op laag vuur tot de ui zacht en licht gebruind is. Meng eieren, melk, room, kaas, peper en zout in een kom.

Bekleed de bodem van een quichevorm met deeg. Verdeel de chorizo, ui en paprika over de bodem en giet het eimengsel erover.

Bak de quiche 30-35 minuten tot de vulling is gestold. Haal de quiche uit de oven en laat 10 minuten rusten. Serveer met bijvoorbeeld een salade van jonge spinazie of veldsla.

Gebaseerd op een recept van Donna Hay