- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Roerbak van entrecôte met gember en lente-ui

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten + marineren | 2 personen |
voor de marinade: • 2 entrecôtes • 1 el rijstazijn • 3 el sojasaus • 1/2 el honing • 1/2 tl gemalen komijn • 1/2 el chilivlokken • 1/2 el verse gember, geraspt
voor de roerbak:• 1 teentje knoflook, in dunne plakjes • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes • gember, ter grootte van een halve duim • Allesbinder of 1 el maïzena • 2 el olie • eventueel verse koriander of basilicum

Bereiding:

Snijd het vet van de entrecôtes en snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de overige ingrediënten tot een marinade en marineer het vlees 30 minuten tot 4 uur. Maak een glad papje van de maïzena en 2 el water. Of gebruik Allesbinder, deze kun je straks direct in de saus strooien.

Snijd de gember in dunne reepjes. Verwarm de olie in een wok. Schep het vlees uit de marinade en bewaar de marinade. Bak het vlees in delen. Roerbak elke portie niet meer dan 1 minuut en schep het vlees in een kom.

Roerbak vervolgens de knoflook, rode peper en gember 30-45 seconden. Doe het vlees terug in de pan. Schenk de marinade bij erbij en voeg het maïzenamengsel toe. Of gebruik 2 el water en strooi wat Allesbinder in de saus. Voeg tot slot de lente-ui toe en roerbak nog 1 minuut. Serveer met rijst.

Gebaseerd op een recept van Simply Recipes