- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Broodjes met gegrilde kip en guacamole

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | recept voor 2 personen |
voor de kip: • 2 (biologische) kipfilets • 1 tl komijn • 1 tl koriander • 1/2 tl cayennepeper • 1 tl oregano • snuf zout
voor de guacamole: • 1 avocado • 1 teentje knoflook • 2 el verse koriander
• sap van 1/2 limoen • 1 el crème fraîche • snufje zout
erbij: • 4 broodjes • sla • rode ui, in ringen • tomaat, in plakken • jalapeño’s

Bereiding:

Leg de kipfilet op een plank. Dek af met een velletje plasticfolie en sla de kipfilet plat met bijvoorbeeld een deegroller. Halveer de kipfilet. Herhaal met de tweede kipfilet. Meng de kruiden met elkaar en bestrooi de kipfilets met de kruiden.

Verwarm een grillpan en smeer in met een klein beetje olijfolie. Bak de kipfilets aan beide kanten bruin en gaar. Maak ondertussen de guacamole. Doe alle ingrediënten in het hakbakje van de keukenmachine en draai tot een smeuïge puree.

Snijd de broodjes open. Beleg met wat sla, een stukje kip, wat rode ui en tomaat en een schep guacamole.