- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Aziatische kipbroodjes



Voor dit gerecht kun je restjes kip of kalkoen gebruiken. Eigenlijk heb ik zelden restjes kip of kalkoen, dus ik heb eerst vijf biologische drumsticks gebakken en af laten koelen. Je kunt ook kiezen voor kipfilet of hele poten. Het vlees van de poten heeft vaak wat meer smaak en is malser.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 2-4 personen |
• 100 g mayonaise • 1 tl wasabipasta • 2 el ingelegde gemberplakjes • 1/2 el lichte sojasaus • 350 g gare kalkoen of kip, in stukjes gescheurd • 2 el koriander, grof gehakt • 1 baguette • handje gemengde sla • 1/2 rode ui, in dunne ringen

Bereiding:

Hak 1 el gemberplakjes grof. Meng dit met de mayonaise, wasabipasta en sojasaus. Schep de kip/kalkoen met de koriander door de mayonaise.

Snijd de baguette in vieren en snijd de broodjes open. Verdeel wat sla over de broodjes. Beleg met het kipmengsel, de ui en nog wat extra ingelegde gember.