- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Zalm en asperges met een snelle Hollandaise



Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 4 personen |
• 500 g groene of witte asperges • 4 stukken vis (zalm of iets anders) • nieuwe aardappels, geschild
voor de Hollandaise: • 125 g roomboter • 3 eierdooiers • 1-2 el citroensap • snuf zout • snuf cayennepeper

Bereiding:

Maak de asperges schoon (witte asperges schillen + houtachtige uiteinden verwijderen, groene asperges alleen uiteinden verwijderen). Kook de aardappels gaar. Stoom de asperges in 5-10 minuten beetgaar boven de aardappels (als je een stoompan hebt). Grill of bak de vis.

Smelt de boter voor de Hollandaise-saus. Doe de eierdooiers, citroensap, zout en cayennepeper in de keukenmachine (blender). Mix de eierdooiers gedurende een halve minuut tot ze iets van kleur veranderen. Giet vervolgens druppel voor druppel de gesmolten boter erbij, terwijl je de keukenmachine laat draaien. Als alle boter is opgenomen kun je de machine uitzetten. Proef of er nog extra zout, peper of citroensap bij moet. Serveer de Hollandaise meteen of houdt hem au bain-Marie warm.