- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Rundvlees met lenteui en zwarte bonensaus

Gebruik voor dit gerecht een restje koude rijst. De rijst wordt droger hoe langer hij staat en hoe droger de rijst, hoe beter hij bakt. Je kunt de rijst ook vers koken en afspoelen met koud water. Laat de rijst goed uitlekken en opdrogen voordat je hem gebruikt.

Een jaar geleden: Pikant stoofvlees voor arepas of tacos
Drie jaar geleden: Taartje met appel en geitenkaas


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 150 g rijst • 250 g entrecôte (biologisch) • 2 tenen knoflook • 1 stuk gember, ter grootte van een duim • 1/2 rode Spaanse peper • 2 lenteuitjes • 2 el sesamolie • 3 el sojasaus • 2 el zwarte bonensaus • 1 limoen • 1 scharrelei • olie om in te bakken • eventueel koriander om te garneren

Bereiding:

Gebruik bij voorkeur voor dit gerecht koude rijst. Of kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Spoel de rijst af met koud water en laat uitlekken en afkoelen in een zeef. Zet tot gebruik in de koelkast.

Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de gember en knoflook in dunne plakjes. Snijd de Spaanse peper en de lenteui in dunne ringetjes. Snijd het vet van de entrecôte en snijd het vlees in repen. Meng het vlees met de gember, knoflook, Spaanse peper, lenteui en sesamolie in een kom.

Verwarm een beetje olie een wok of keukenpan en roerbak de inhoud van de kom een aantal minuten. Voeg de zwarte bonensaus en 1 el sojasaus toe. En breng op smaak met het sap van een halve limoen. Schep het vlees in een schaaltje en dek af met aluminiumfolie.

Wrijf de pan schoon met een keukenpapiertje en voeg een klein beetje olie toe. Breek het ei in de pan en roer tot het gestold is. Voeg de rijst toe en roerbak deze een aantal minuten. Breng op smaak met wat sojasaus. Schep de rijst in twee komen en verdeel het vlees erover. Garneer eventueel met verse koriander en een partje limoen.

Gebaseerd op een recept uit De Kookrevolutie