- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Rabarbertaart met kaneelyoghurt



Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten + koelen + oven | 4-6 personen |
| taartbodem 20 cm Ø | verdubbel de hoeveelheden voor een taartbodem 26 cm Ø |
deeg: • 100 g koude boter, in blokjes • 125 g bloem • 65 ml zure room
vulling: • 1 el cognac of eau de vie • 1 potje rabarber • 125 g ricotta • 100 g mascarpone • 40 g witte basterdsuiker • schil van 1/2 limoen, geraspt • 1 ei
yoghurt: • 125 ml yoghurt • snuf kaneel • eventueel 1/2 el honing

Bereiding:

Meng de boter en de bloem in een keukenmachine tot het op broodkruim lijkt. Voeg de zure room toe en kneed het deeg tot het net een bal vormt. Laat het deeg in huishoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.

Vet een taartbodem met losse bodem in. Bestrooi met bloem en klop de overtollige bloem er uit. Rol het deeg dun uit met een deegroller en bekleed de taartbodem. Rol met de deegroller over de rand om het overtollige deeg te verwijderen. Zet de taartbodem een half uur in de vriezer of koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de rabarber met de cognac/eau de vie. Doe de ricotta, mascarpone, basterdsuiker, limoenrasp en ei in een kom en roer tot een glad mengsel.

Prik het deeg een aantal keer in met een vork. Bekleed het deeg met bakpapier en leg er blindbakvulling in. Bak de taartbodem 25 minuten. Verwijder de blindbakvulling en laat de taart nog 10 minuten bakken of tot hij lichtbruin is.

Verdeel de rabarber over de taartbodem. Strijk glad en giet het ricottamengsel op de rabarber. Bak de taart 40 minuten in oven of tot het ricottamengsel stevig en goudbruin is. Laat de taart afkoelen. Neem hem uit de vorm en serveer met yoghurt op smaak gebracht met wat kaneel en eventueel honing.

Gebaseerd op een recept uit Delicious