- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Pasta met gormas en artisjok uit de oven


Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minunten | 2-3 personen |
• 150 g pasta (bijv. penne of farfalle • 1 ui, gesnipperd • olijfolie • 100 g gormas • 50 ml slanke room • 8 zongedroogde tomaten (op olie), in stukjes • 1 blik artisjokharten, in 6 partjes • peper en zout • 1 boterham • 1/2 el olijfolie • 1/2 teentje knoflook

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Breng water voor de pasta aan de kook en kook de pasta al dente (als de verpakking 10-12 minuten aangeeft, ga dan voor 10 minuten. De pasta gaat nog de oven in).

Fruit ondertussen 5 minuten een ui op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg de zongedroogde tomaat en de gormas toe. Laat de gormas al roerend smelten. Giet de room erbij en voeg de artisjok toe. Breng op smaak met flink peper en wat zout. Laat de saus op laag vuur warm worden.

Scheur het brood in stukken en doe het samen met de knoflook en olijfolie in het hakbakje van de staafmixer of keukenmachine. Hak alles tot een kruimelig mengsel.

Giet de pasta af en schep de pasta door de saus. Doe de pasta in een ovenschaal en bestrooi met het broodkruim. Zet de schaal 10 minuten in de oven tot het broodkruim goudbruin en knapperig is.