- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Italiaanse stoofschotel met worst en borlottibonen



Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 2 Italiaanse worstjes of (biologische) braadworsten • 1 ui, gesnipperd • 1 teentje knoflook, gesnipperd • 1/2 tl venkelzaad • een snuf chilivlokken • 1 blik cherrytomaten (400 g) • 1 blik borlottibonen (400 g), afgespoeld • 100 g sperziebonen, in stukken

Bereiding:

Haal het worstvlees uit de worsten en draai er kleine gehaktballetjes van. Verwarm een braadpan en bak de worstballetjes in een klein beetje olie bruin. Schep de balletjes uit de pan en fruit de ui en knoflook samen met de venkelzaadjes en de chilivlokken gedurende 5 minuten op laag vuur.

Voeg de cherrytomaten en 250 ml water of bouillon toe. Breng aan de kook en voeg de sperziebonen, borlottibonen en worstballetjes toe. Laat 5-10 minuten koken tot de sperziebonen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer. Lekker met wat knapperig brood.

Recept van BBC GoodFood