- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Walnootcake met jam en room


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten + bakken en afkoelen | 12 punten |
voor de cake: • 125 g walnoten • 130 g suiker • 115 gram boter • 4 grote eieren • 1 tl vanille-extract • 60 g bloem • 1/2 tl bakpoeder • 1/2 tl zout
voor de topping: • 125 ml abrikozenjam • 50 ml crème fraîche • 150 ml slagroom • 1/2 tl vanille-extract

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakblik met een doorsnede van 20 cm. Strooi wat bloem in het bakblik. Draai het bakblik rond, zodat alle boter bedekt word met een dun laagje bloem. Schud het overtollig bloem eruit.

Pulseer de walnoten en de suiker in een foodprocessor fijn. Voeg de boter toe. Als de boter goed gemengd is, voeg dan de boter, eieren en vanille-extract toe. Als dit goed gemengd is, voeg dan de bloem, bakpoeder en zout toe. Stop als alles net gemengd is. Schep het cakebeslag in het bakblik.

Bak de cake 30 tot 35 minuten. Test met een taartprikker of breinaald of de taart gaar is. Laat de taart 15 minuten afkoelen in het bakblik. Haal de taart daarna uit het bakblik en laat volledig afkoelen.

Bestrijk de cake met jam. Klop de slagroom met de crème fraîche en vanille-extract stijf. Spatel de room over de jam.

Gebaseerd op een recept van Gourmet