- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Van tosti naar pasta

Vorige week heb ik weer eens tosti’s met chorizo en roomkaas op kantoor gemaakt. De overgebleven basilicum, roomkaas, chorizo en geroosterde paprika’s heb ik mee naar huis genomen. ‘s Avonds weer tosti’s eten leek mij niet zo’n goed plan. Dus wat doe je dan met basilicum, roomkaas, chorizo en geroosterde paprika’s? Pasta maken in mijn geval.

De geroosterde paprika ben ik uiteindelijk vergeten toe te voegen, maar had er prima bij gekund.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2-3 personen |
• 175-225 g pasta • 1 ui, gesnipperd • 1 el olie • 125 g chorizo, in reepjes • 1 blikje tomatenblokjes • 100 g (Philidelphia) roomkaas • chilipeper • zwarte peper en zout • basilicum, in reepjes

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water gaar. Fruit ondertussen de ui een paar minuten in de olie. Voeg de chorizoreepjes toe en bak even mee. Giet het blik tomatenblokjes bij de ui en chorizo. Voeg eventueel nog een scheutje water toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen.

Voeg de roomkaas toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en chilipeper. Bestrooi de saus met de basilicum en roer nog even snel door. Serveer met de pasta.