- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Tomaat-auberginetaartjes

Het is gelukt! Mijn voornemen om elke dag te koken heb ik braaf volgehouden. Nou ja, ik heb één dag een beetje gesmokkeld met een blik erwtensoep en afbakstokbrood. Maar erwtensoep is nog best gezond, toch?

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | 4 personen |
• 8 plakjes hartige taartdeeg • 200 g ricotta • 1 el gedroogde oregano • 35 g geraspte Parmezaanse kaas • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd • 1 aubergine, in dunne plakjes • olijfolie voor het bestrijken • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de plakjes deeg. Plak steeds twee plakjes aan elkaar, zodat je vier rechthoekige lappen deeg krijgt. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en oregano. Smeer het ricottamengsel uit over het deeg, maar laat 1 cm aan de randen vrij.

Verdeel de kerstomaatjes (met de snijkant naar boven) en de aubergine over de ricottataartjes. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak 20-30 minuten uur in de oven. Serveer met een simpele groene salade.