- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Rauwe bietjessalade

Eigenlijk hou ik niet zo van bietjes. Tenminste dat dacht ik. Vroeger aten wij thuis ‘gewoon’ gekookte bietjes uit de tuin. Daar vond ik eigenlijk nooit wat aan. Dankzij Jamie Oliver heb ik ondertussen een heel scala aan nieuwe bereidingswijzen van bietjes leren kennen. Zoals poffen in de oven met knoflook en oregano of met balasmico azijn. Of rauw in lucifers door de salade. Sindsdien vind ik bietjes lekker. En koop ik bietjes in verschillende maten en kleuren, maar ik eet nooit ‘gewoon’ gekookte bietjes meer.

Deze salade is heel simpel. De aardse zoete smaak van de bietjes combineert goed met de friszure smaak van de appel. Een beetje fêta erbij voor een zoutcontrast.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 4 personen |
• 4 rauwe bieten • 2 friszure appels (bijv. Jonagold) • 100 g fêta (of meer als je wilt) • pompoen- of zonnebloempitten • citroensap • olijfolie • zout en peper

Bereiding:

Snijd de bietjes en appel in lucifers. Dit kan met de hand of met het juliennemes van de keukenmachine. Meng de bietjes en appel in een kom. Verkruimel de fêta erover. Breng de salade op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Bestrooi met wat pompoen- of zonnebloempitten.