- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Toscaanse burgers

Waar anderen de hele dag hebben zitten wachten op het voetbal. Wacht ik al de hele dag op de keynote van Steve Jobs op de WWDC (grote Apple-conferentie voor de leken). Vandaag wordt bekend gemaakt wat de nieuwe software 2.0 van de iPhone allemaal kan. Plus de spanning is om te snijden: komt er wel of niet een nieuwe iPhone 3G? Welke features zal deze hebben? GPS, UMTS, Exchange support? Hoe ziet de nieuwe iPhone eruit?

De keynote is soort van live te volgen (vanaf 19.00) via deze link. Elke paar minuten volgt er een update. Tijd voor iets makkelijks te eten dus vanavond. Een variatie op de alom geliefde Italiaanse cheeseburger, de Toscaanse burger.

En ja ik weet het: ik ben een nerd 🙂 .

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 4 personen |
• 600 g rundergehakt • 100 g pancetta, gehakt • 90 g basilicumpesto • 1 grote rode ui, in dikke ringen • 2 tomaten, in plakken • 140 g mayonaise • 4 Italiaanse bollen, opengesneden • 4 plukken rucola

Bereiding:

Doe het gehakt, de pancetta, 2 1/2 el pesto, zout en peper in een keukenmachine. Laat de machine draaien tot alles net gemengd is (laat niet te lang draaien). Vorm vier platte burgers van het mengsel.

Meng de overgebleven pesto met de mayonaise. Besmeer tijdens het bakken van de hamburgers (stap 3), de onderste helft van de broodjes met wat pesto-mayonaise. Leg op elk broodje een pluk rucola.

Verwarm een koekenpan en bak de hamburgers bruin aan een kant. Als er wat vet uit de hamburgers gekomen is, voeg dan de uienringen toe en bak die mee. Draai de hamburger naar een aantal minuten om en bak ook de andere kant bruin. De hamburger is in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg de allerlaatste minuut de plakjes tomaat toe.

Leg de hamburgers op de broodjes en verdeel de uiringen en tomaat over de hamburgers. Schep op elke hamburger nog een klodder pesto-mayonaise en dek af met de bovenkant van het broodje.

Geïnspireerd op een recept uit Delicious