- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Pepersaus

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | genoeg voor 4 personen|
• 1 el boter • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, fijngesneden • 1 el tomatenpuree • 1 tl kerrie • 1/2 el paprikapoeder • 50 ml witte port • 125 ml slagroom • 1 dl bouillon (of water en 1 bouillonblokje) • 1-2 el groene peperkorrels, uit een potje of blikje • Allesbinder of maïzena

Bereiding:

Verwarm een koekenpan of braadpan. Laat de boter smelten en smoor de ui, knoflook, tomatenpuree, kerrie en paprikapoeder in een koekenpan/braadpan tot de ui een beetje zacht is.

Flambeer de port (doe dit in een soeplepel of steelpannetje, wees voorzichtig, houd het niet onder de afzuigkap) en giet bij het uimengsel.

Voeg vervolgens de room, bouillon en groene peperkorrels toe en laat een kwartiertje inkoken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Of voeg nog een extra stukje van een bouillonblokje toe. Waarschijnlijk is de saus dan nog aan de dunne kant. Je kunt hem iets binden met Allesbinder of maïzena.

Tip: maak meerdere porties in één keer en vries de saus in porties in. Dan heb je altijd een lekkere pepersaus achter de hand.

Bron: An Barten