Broodje shoarma

29.08.16

Deze broodjes shoarma zijn precies zo als Janneke Vreugdehil beschrijft:
“die vieze maar toch oh zo verleidelijke broodjes vlees die we af en toe heimelijk, meestal diep in de nacht en bijna altijd in zekere staat, naar binnen schrokken. Maar dan lekkerder. Met (als je wilt) beter vlees. Deze shoarma kan het daglicht verdragen.”

Broodje shoarma

Broodjes shoarma zonder gedraai. Met biologisch lamsvlees en zelfgemaakte knoflooksaus. Lekker!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten + marineren | 4 personen |
voor de kruidenmix: • 1 ui, geraspt • 2 teentjes knoflook, fijngeraspt • 1 tl korianderpoeder • 1 tl versgemalen zwarte peper • 1 tl milde paprikapoeder
• 1 tl zout • 1/2 tl komijnpoeder • 1/2 tl gemberpoeder • 1/2 tl geelwortelpoeder • 1/4 tl cayennepeper • snuf versgeraspte nootmuskaat
voor de shoarma: • 500 g (biologische) lamsshoarma (ongekruid)/lamsbout in dunne reepjes • 1 middelgrote ui, in halve ringen • 1 rode puntpaprika, in halve ringen • scheut olijfolie
voor de knoflooksaus: • 3 el mayonaise • 3 el volle (Griekse) yoghurt • 1 teentje knoflook, fijngeraspt
erbij: • 8 pitabroodjes • fijngesneden ijsbergsla

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de kruidenmix. Schep de kruidenmix om met het vlees. Laat 1/2 uur tot 4 uur in de koelkast marineren.

Roer een sausje van de mayonaise, yoghurt en teentje knoflook en breng op smaak met wat peper en zout.

Warm de pitabroodjes op in een broodrooster, grill of oven.

Verhit een scheut olie in een koekenpan of wok en roerbak de ui en paprika tot ze gaar zijn. Schep uit de pan. Roerbak vervolgens de helft van het vlees in een paar minuten gaar (voeg eventueel nog wat olijfolie toe). Schep het vlees bij de ui en paprika. Bak de tweede helft van het vlees gaar. Voeg dan al het vlees en de ui en paprika toe en schep nog even om.

Laat iedereen zelf zijn pitabroodjes vullen met sla, vlees en knoflooksaus.

Gebaseerd op een recept van Janneke Vreugdehil

Er zijn nog geen reacties. Plaats jij de eerste?

Laat een reactie achter