Snijbonensalade met paprika en fêta

30.10.14

In het kader van ‘eet meer groente en fruit’, heb ik deze salade als tussendoortje gemaakt met overgebleven groenten. Hij is het lekkerst als de snijbonen op kamertemperatuur zijn.

snijbonen_salade

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten |
• 250 – 300 g snijbonen • 1 kleine rode ui, gesnipperd • 1/2 rode puntpaprika, in reepjes • 75 g fêta, verkruimeld • 3 el olijfolie • 1 el witte wijnazijn • versgemalen peper en zout

Bereiding:

Snijd de uiteindjes van de snijbonen en snijd ze daarna schuin in stukken van 3 cm. Breng een bodem water aan de kook en kook de snijbonen in ongeveer 7 minuten beetgaar. Spoel de snijbonen af met koud water.

Maak ondertussen een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Doe de ui, paprika, fêta en snijbonen in een kom en meng met de dressing.


Er zijn nog geen reacties. Plaats jij de eerste?

Laat een reactie achter