- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Kip in roomsaus

Dit recept komt bij mijn schoonfamilie vandaan. Het originele recept gaat uit van hele kip/varkens/kalfsfilets. Zelf houd ik niet van hele kipfilets; ze worden vaak zo droog. Mijn variant maak ik dus met stukjes kipfilet en ik serveer de pasta er niet los bij, maar ik maak een ovenschotel.

Je kunt belegen geraspte kaas gebruiken of mozzarella en/of gorgonzola over de schotel strooien. De hoeveelheid op de foto is voor twee personen. Ook deze saus vries ik gevaccumeerd in. Saus verwarmen, pasta koken en 15 minuten in de oven. En klaar is mijn doordeweekse maaltijd.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | recept voor 4 personen |
• 500 g (biologische) kipfilet, in stukken • 1 klontje boter • 100 g ham, in stukjes • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook • 250 gr champignons, in plakjes • 1 el bloem • 250 ml slagroom • 200 ml bouillon • peper en zout
• cayennepeper • geraspte of plakjes kaas (of restje mozzarella, gorgonzola etc.) • 300-400 g penne

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bak de kipfilet in een klontje boter rondom goudbruin. Schep de kipfilet uit de pan.

Fruit de ui een paar minuten. Voeg dan de knoflook, ham en champignons toe. Roerbak een aantal minuten en voeg 1 el bloem toe. Schep alles goed door.

Voeg al roerend de slagroom en bouillon toe en breng tegen de kook. Doe de kipfilet terug in de pan. Kook de saus een aantal minuten tot hij wat begint te binden.

Breng de saus op smaak met zout, peper en cayennepeper. Doe de pasta in een ovenschaal en giet de saus erover heen. Bestrooi met kaas. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.