- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Salade met kip, mango en avocado

De eerste kroppen sla in mijn ‘square foot garden’ zijn groot genoeg om te eten. Volgende week zal ik wat meer schrijven over mijn daktuintje. Maar nu eerst een kleurige salade met de eerste sla uit eigen tuin. Deze salade is ook lekker zonder kip. Als je toch meer een maaltijdsalade wilt kun je eventueel ook noten of fêta/mozzarella toevoegen. De hoeveelheid dressing is aan de ruime kant; de overgebleven dressinng heb ik met de andere helft van de mango verorberd.

Ik heb in deze dressing gebruik gemaakt van bevroren frambozen. Dat felle roze/rood gaat mooi samen met de kleur van de mango. Verse aardbeien of passievrucht kan ook. Variëren is toegestaan. 🙂

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 – 4 personen |
voor de dressing: • 3 el (bevroren) frambozen, gepureerd • 3 el sjalot, fijngesnipperd • 2 tl Sherry-azijn • 1 tl Dijon mosterd • 1 tl korianderzaad, grof gemalen in bijv. de vijzel • 4 el olijfolie • peper en zout
voor de salade: • 1 – 2 (biologische) kipfilets • eventueel kerriepoeder • 1/2 mango • 1 avocado • gemengde sla

Bereiding:

Meng de eerste 5 ingrediënten voor de dressing. Voeg dan de olie toe en klop tot een lobbige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Als de dressing te zuur is, kun je eventueel een klein beetje honing toevoegen.

Snijd de kipfilet in reepjes. Bak de kipfiletreepjes in 1 el olijfolie. Breng de reepjes als ze gaar zijn op smaak met wat peper en zout en eventueel een 1/2 tl kerriepoeder. Dit geeft smaak, maar ook een mooie gele kleur.

Schil de mango en snijd een helft van de mango af. Snijd deze helft in repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in repen.

Doe de sla in een grote kom of verdeel over de borden. Voeg de mango, avocado en kipreepjes toe. Besprenkel met een deel van de dressing. Serveer de salade en zet de resterende dressing op tafel. Dan kan iedereen naar smaak nog wat toevoegen.