- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Drumsticks met harissa, geroosterde groenten en fêta

In deze ‘traybake’ (waarom hebben we daar geen mooi Nederlands woord voor?) gaat harissa. Harissa is een pittige rode saus gemaakt van o.a. pepers, tomaat, komijn, koriander en knoflook. Het wordt vooral gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Je kunt het kopen in tubes en blik bij Turks/Marokaanse winkels. In Groningen verkopen ze het bij Le Souk.

In het recept van BBC GoodFood gaan ze uit van kipfilets en alleen geroosterde paprika. Ik vind drumsticks malser en meer smaak hebben en het recept kan ook wel wat meer groente gebruiken. Daarom heb ik aubergine en tomaat toegevoegd. Een goede keuze!

Ingrediënten:
| bereidingstijd 45 minuten | 4 personen |
• 2 el harissa • 1 el rode wijnazijn • 8 – 12 drumsticks • 2 rode uien, in kwarten • 2 geroosterde paprika’s uit pot, in stukken • 1 aubergine, blokken • 1 bakje cherrytomaten • 100 g fêta • 50 g pijnboompitten • couscous

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een ruime braadslee. Meng de harissa met de rode wijnazijn in de braadslee. Voeg de drumsticks en de ui toe en meng alles goed met je handen door elkaar zodat de drumstick bedekt worden met de harissa. Bak 10 minuten in de oven.

Voeg de aubergine toe en bak nog 15 minuten. Schep alles om en voeg de tomaten toe. Bak de tomaten weer 15 minuten mee. Voeg tot slot de paprika toe en bestrooi met de pijnboompitten en fêta. Bak nog 10 minuten. Serveer met couscous.

Geïnspireerd door een recept van BBC GoodFood