- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Rokerige salade met kip, maïs en pancetta

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |

• 2 maïskolven • 75 pancetta, in blokjes • 250-300 g biologische kipfilet, in repen • 1 krop botersla of 2 Little Gem, blaadjes losgehaald • 2 tl grove mosterd • 1 tl honing • olijfolie • 1 el rode wijnazijn • 1 teen knoflook, geraspt
• 1/2 tl gerookte paprikapoeder • peper en zout

Bereiding:

Smeer de maïskolven in met olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Verwarm een grillpan en rooster de maïskolven 5-8 minuten rondom.

Bak ondertussen de blokjes pancetta in een koekenpan tot het vet begint te smelten. Voeg de kip toe en bak de kip in 5 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met versgemalen peper.

Meng een dressing van 1 el olijfolie, de mosterd, honing, azijn, knoflook, gerookte paprikapoeder en 1 el water. Breng op smaak met wat peper en zout.

Snijd de maïs van de kolf en bestrooi met een beetje zout. Doe de sla in een kom. Verdeel de maïs, kip, pancetta en dressing over de salade en serveer direct.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood