- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Sobanoedels met aubergine en mango – Plenty

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | recept voor 2 – 3 personen |
voor de dressing: • 50 ml rijstazijn • 20 g fijne kristalsuiker • snuf zout • 1 teen knoflook, fijngehakt • 1/4 verse rode chilipeper, zaden verwijderd en fijngehakt • 1/2 tl geroosterde sesamolie • rasp en sap van 1/2 limoen
• 1 aubergine, in blokjes • zonnebloemolie • 150 g sobanoedels • 1 kleine rijpe mango, in blokjes • 20 g basilicum • 20 g koriander • 1/2 rode ui, in dunne ringen • eventueel 1/2 blok tofu, in blokjes

Bereiding:

Maak eerst de dressing. Verwarm in een steelpan de azijn met suiker en zout 1 minuut tot de suiker net is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg de knoflook, chilipeper en sesamolie toe. Laat de dressing afkoelen en roer er de limoenrasp en -sap door.

Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak de aubergineblokjes. Schep de aubergineblokjes als ze goudbruin zijn op een stukje keukenpapier en bestrooi met wat zout.

Kook de noedels in ruimkokend water beetgaar. Giet de noedels af in een vergiet en spoel ze af met koud water. Schud het water er zoveel mogelijk af en dep ze droog in een schone theedoek.

Meng de noedels met de dressing, mango, aubergine, kruiden en ui. Je kunt de salade even laten staan, dan kunnen de smaken mengen. Bak de tofu knapperig in een laagje olie en voeg tot slot toe aan de noedels.

P.S. Een overgebleven restje uit de koelkast smaakte vandaag ook nog heel goed.

Gebaseerd op een recept uit Plenty van Yotam Ottolenghi