- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Artisjok-spinaziedip



Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2 – 4 personen |
• 150 g artisjokbodems (diepvries of blik) • 75 g spinazie, gehakt (diepvries)
• 1 pakje roomkaas (100 g) • handvol Parmezaanse kaas, geraspt
• 1 el jalapeñopepers of meer naar smaak, kleingesneden • 1 el crème fraîche
• 1 el mayonaise • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Gebruik je artisjokbodems uit de vriezer: leg ze dan bevroren in een magnetronschaaltje met deksel. Voeg 1 el water toe en zet ze in de magnetron (5-6 minuten op 500W). Als het goed is zijn ze dan beetgaar. Snijd de artisjok in blokjes.

Ontdooi de spinazie in de magnetron (3 minuten op 500W). Doe de spinazie in een zeef en druk al het vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

Doe de roomkaas met de spinazie, artisjok, jalapeñopepers, mayonaise, crème fraîche en Parmezaanse kaas in kom. Prak en roer met een vork tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de dip over 1 of 2 schaaltjes. Zet de schaaltjes in de hete oven en bak de dip 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.