- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Champignons met gorgonzola en zongedroogde tomaat



Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten |
• bak grote champignons (400-500 g) • 70 g gorgonzola • 5-6 zongedroogde tomaten op olie • 2 teentjes knoflook • 1 volle el crème fraîche • peper
• geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon (met een borsteltje of vochtig keukenpapiertje) en snijd het steeltje eruit. Hierdoor wordt de champignon iets hol en kun je hem vullen.

Doe de gorgonzola met de tomaat en knoflook in het hakbakje van de keukenmachine of staafmixer. Hak tot een smeuïg mengsel. Voeg tot slot crème fraîche en peper naar smaak toe en hak nog kort.

Vul de champignons met het mengsel. Zet de champignons in een ovenschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Eventueel kun je steeltjes is blokjes snijden en in een hoekje van de ovenschaal leggen. Bestrooi de steeltjes met wat peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de champignons goudbruin en gaar zijn. Serveer met lekker vers brood en vergeet niet het brood door de ovenschaal te halen en daarmee de sappen op te deppen.