- Maaike van Kessel - http://www.maaikevankessel.nl -

Gebraden kip met mosterd-pepersaus

De prei heb ik in stukken van 4 cm gesneden en in de lengte gehalveerd. Leg de prei in een ovenschaaltje. Giet er een scheutje witte wijn bij en een paar kleine klontjes boter. Bestrooi met wat peper en zout. Dek de prei af met aluminiumfolie of bakpapier en zet de prei naast de kip in de oven.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | voor 2 of 4 personen |
• 2 biologische kippenbouten of 1 hele kip, in delen • zout en peper • 2 kleine sjalotten, fijngesneden • 175 ml witte wijn • 100 ml water • 75 ml slagroom • 2 el Dijonmosterd • 1 el groene peperkorrels • eventueel bieslook • eventueel Allesbinder
erbij: • gekookte aardappels • 2 of 4 stengels prei • klontje boter • scheutje witte wijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Bestrooi de kip met peper en zout. Neem een braadslee met een dikke bodem en zet deze op het vuur. Verwarm 2 el olijfolie. Braad de kipdelen 5 minuten aan beide zijde. Zet de braadslee met kipdelen met de velkant naar boven in de oven. Braad de kip 20-30 minuten (afhankelijk van de dikte van de poten)

Haal de kipdelen uit de braadslee en leg ze op een bord. Dek het bord af. Zet de braadslee terug op het vuur. Voeg de wijn, het water en de sjalotten toe. Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los. Laat 2-3 minuten inkoken. Voeg dan de slagroom toe en kook nog 1 minuut. Je kunt de saus verder laten inkoken of binden met een beetje Allesbinder. Roer de mosterd, groene peperkorrels en zout naar smaak door de saus. Serveer met de kip.

Geïnspireerd op een recept van Smitten Kitchen