- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Brood met leftovers



Ingrediënten:
| bereidingstijd 35 minuten | 2-4 personen |
• 1/2 pakje pizzadeeg (La tua farina, o.a. AH, 250 g) • +/- 10 olijven, in ringetjes • +/- 8 zongedroogde tomaten, in stukjes • 1 el jalapeñopepers, in stukjes • 75 g cheddar of ander kaas. geraspt • 1 el gemengde kruiden (bijv. dipper of Italiaanse keukenkruiden)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed de pizzabloem, 125 ml, 1 el olijfolie en de gemengde kruiden tot een soepel deeg (of laat de broodbakmachine dit doen).

Meng de olijven, zongedroogde tomaat en jalapeño. Kneed de helft hiervan door het deeg. Maak een bol van het deeg en druk deze bol uit tot een cirkel van 2 cm dikte.

Verdeel het overgebleven olijvenmengsel over het brood en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin. Serveer het brood lauwwarm.