- Maaike van Kessel - https://www.maaikevankessel.nl -

Ovenschotel met kabeljauw en tomaat



Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 4 personen |
• 500 g aardappels, in plakjes • 1 pak kabeljauwfilet (diepvries) • 1 blikje tomatenblokjes • tabasco • zout • 1 tl gemalen koriander • 10 – 15 zwarte olijven, in plakjes • geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. De aardappelplakjes moeten even worden voorgekookt tot beetgaar. Je kunt dit doen in een pan met een bodempje water, maar het kan ook heel makkelijk in de magnetron. Leg de plakjes aardappel op de bodem van een glazen schaal met deksel. Voeg 1 el water toe en gaar de plakjes aardappel 5 minuten op vol vermogen. Laat 2 minuten nagaren.

Leg de vis op de bodem van een ovenschaal en bedek met de plakjes aardappel (andersom kan ook, als je de aardappels al in een schaal gegaard hebt in de magnetron). Meng de tomatenblokjes met de olijvenplakjes en breng op smaak met wat tabasco, koriander en zout. Verdeel de tomatenblokjes over de vis.

Bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de oven tot de vis gaar is en de kaas goudbruin. Als het dikke, hard bevroren stukken kabeljauw zijn, dan moet je 35-40 minuten aanhouden.